Панирано пиле с бира

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Панирано пиле с бира1 / 2
27/01/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-7
"Бирата няма да ни стигне с тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • бира - 250 мл.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 100 гр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява предварително.

Приготвя се специална паста за паниране. За целта се отделят белтъците от жълтъците. Жълтъците се разбиват с част от бирата, след което, като постоянно се бърка, се прибавят брашното, докато се получи гъста каша – ако е необходимо, се прибавя още малко бира.

Белтъците се бият до твърд сняг и се смесват внимателно с кашата.

Прибавя се сол и всичко се бърка плавно до получаване на еднородна смес

Пилето се разделя на порции и се обезкостява. Всяка порция се взема и се потапя от двете страни в пастата.

Пържи се в нагорещена мазнина до златист цвят.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

пацо
пацо
Направих си я тази рецепта и ще ви кажа, че ако ви се яде пиле в нещо като бухти е за вас, лично за мене не става.
14.07.2011 06:38
1