Пиле паприкаш

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пиле паприкаш1 / 2
15/12/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Обядът е готов, но вие не сте поканени Все пак може да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. около 800 гр.
  • олио - 100 мл.
  • лук - 100 гр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чушки - 7 - 8 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 5 - 6 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на парчета и се задушава в мазнината.

По - късно се прибавят последователно лукът, доматите, пиперките и патладжана, нарязани на ситно, и червеният пипер. Ястието се залива с 1 и 1/2 чаени чаши топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън. Към края на варенето се прибавя едро счуканият черен пипер.

Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася.

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Поли
Поли
Сега ще го сготвя и съм сигурна,че ще има добър резултат. Точно такива ястия обичам - по рецептата на баба, тъй като са били готвени десетки години, а не със сметата и прочие екзотични подправки. Само за пръв път чувам да се слагат патладжани. Затова ще го приготвя както е традиционната рецепта - чушки, домати, лук и естествено червен пипер.
29.03.2014 12:09
3
1