Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Доматен сос»Стерилизиран паприкаш в буркани

Стерилизиран паприкаш в буркани

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Стерилизиран паприкаш в буркани
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
24
"Който иска да готви вкусни манджи през зимата, трябва да вземе мерки още отсега"

Необходими продукти

  • домати - 6 кг розови
  • зелен фасул - 2 кг
  • бамя - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • тиквички - 1 кг
  • патладжани - 500 г
  • чушки - 1 кг червена пиперка
  • магданоз - 3 връзки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват добре и се почистват от дръжки и семена. Морковите, тиквичките и патладжанът обелваме и нарязваме приблизително на еднакви средни кубчета.

Поставяме патладжанът в подсолена вода. Тя ще отнеме от горчивината на зеленчука. Чушките нарязваме на кубчета, бамята на 2 части, зависи от големината ѝ.

Доматите пасираме или смиламе в машинка. В голям съд смесваме всички компоненти и ги смесваме добре, за да се разпределят равномерно.

Прибавяме отцедения патладжан и нарязания магданоз. Приготвяме си чисти и сухи буркани, които пълним 2/3 със зеленчук, а останалата част допълваме с доматен сок.

Затваряме с капачки и стерилизираме 40 минути, след завирането на водата. След като извадим внимателно бурканите, ги обръщаме с капачката надолу, за да се охладят бавно.

Прибавяме готовия паприкаш към картофена яхния, в гювеч с телешко или свинско месо, както и в зеленчукови гювечета.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: