Паприкаш в буркани

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Паприкаш в буркани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10 брукана
"Без домашен паприкаш най-вкусните зимни манджи са обречени на провал!"

Необходими продукти

  • чушки - 4.5 кг
  • домати - 1.5 кг
  • доматен сок - 2 л
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките, махнете семето и дръжките, нарежете ги на парчета и ги измийте, за да няма семки. Отцедете ги.

Бланширайте ги във вряла и подсолена вода за 3-4 минути и веднага ги охладете в студена вода.

Доматите за консервата трябва да са зрели и здрави. Нарежете ги на парчета.

Пригответе буркани. На дъното сложете нарязан магданоз. След това половината домати, след тях от чушките и най-отгоре останалите домати.

Залейте доматите с горещия доматен сок, посолен на вкус. Затворете добре с капачки и стерилизирайте бурканите 60 минути.

По желание паприкашът може да се овкуси и с добавката на чесън и лук на вкус.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Богомил
Богомил
Откъде дойде горещият доматен сок?
29.09.2013 15:13
4