Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват добре и се почистват от дръжки и семена. Морковите, тиквичките и патладжанът обелваме и нарязваме приблизително на еднакви средни кубчета.
Поставяме патладжанът в подсолена вода. Тя ще отнеме от горчивината на зеленчука. Чушките нарязваме на кубчета, бамята на 2 части, зависи от големината ѝ.
Доматите пасираме или смиламе в машинка. В голям съд смесваме всички компоненти и ги смесваме добре, за да се разпределят равномерно.
Прибавяме отцедения патладжан и нарязания магданоз. Приготвяме си чисти и сухи буркани, които пълним 2/3 със зеленчук, а останалата част допълваме с доматен сок.
Затваряме с капачки и стерилизираме 40 минути, след завирането на водата. След като извадим внимателно бурканите, ги обръщаме с капачката надолу, за да се охладят бавно.
Прибавяме готовия паприкаш към картофена яхния, в гювеч с телешко или свинско месо, както и в зеленчукови гювечета.