Мешан сач

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Мешан сач1 / 2
09/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Една вечеря, на която с удоволствие бихме присъствали. Ще ни поканите ли?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 200 г пържоли
  • пилешко месо - 200 г пържоли от бутче
  • кървавица - 150 г
  • чушки - 2 броя
  • кисели краставички - 2 броя
  • гъби - 150 г
  • лук - 2 глави кромид
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • розмарин - 2 щипки
  • чесън - 4 - 5 скилиди
  • соев сос - 100 г
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • люти чушки
  • магданоз
  • лимони - резени за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички меса се мариноват за около 4 часа в смес от вода, олио, соев сос, нарязания на едро чесън и розмарина. Загрейте намазнения сач и изпържете свинското месо и кървавицата. Извадете го и сложете нарязания лук, после чушки и гъби да се запържат.

Прибавете и пилешкото, доматеното пюре и след като и то се запържи върнете свинското. Запържете всичко за още 5 минути, овкусете със сол и черен пипер и сервирайте с 1 люта чушка, стрък магданоз и парче лимон.

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кая
Кая
Това става в дълбок тиган или тенджера.Защо се казва мешан сач.По начина на приготвяне,сача хич не е необходим!
13.02.2015 11:00
бракма
бракма
Не знаех че в сача се пържи. странна ми е таз рецепта.
07.04.2014 18:03