Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърви на сач

Пъстърви на сач

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Пъстърви на сач1 / 2
21/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1/2 к.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - за намазване на сача
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пъстървите. Направете успоредни нарези от едната им страна, като за целта използвате остър нож.

Разбийте меда със зехтина, лимоновия сок, черен пипер и сол. Намажете с получената смес рибите и от двете страни.

Загрейте намасления сач и печете рибите докато кожата им покафенее, като от време на време ги обръщате.

Сервирайте, като във всеки нарез сложете лимонче.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: