Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на филийки и ги поръсете със сол, оставете ги да си пуснат горчилката. Сложете в блендер всички продукти за маринатата (без розмарина и дафиновия лист) и ги пасирайте.
Тях добавете към вече пасираната марината и я сложете в купа с капак в хладилника за около 30 минути - така ще се смесят по-добре ароматите.
В купата сложете отцедените от горчилката патладжани, нарязаните на филийки тиквички, целите гъби и нарязания на четвъртинки лук.
Вдигнете отново купата в хладилника, но този път за около 1 час. Загрейте намасления сач и сложете в него маринованите зеленчуци.
Гответе до тяхната готовност, като от време на време разбърквате. Свалете от огъня и поръсете с нарязан на ситно магданоз.