Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Родопски банички на сач

Родопски банички на сач

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Родопски банички на сач
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Неустоими родопски банички на сач, които се приготвян за има-няма половин час"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет пресни
  • яйца - 2 бр.
  • извара - 300 г кашкавалена
  • масло - 125 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото и поръсваме от него върху всяка кора.

Разбъркваме яйцата с изварата и ги разпределяме равномерно върху корите.

Сгъваме корите на плик, притискаме ги и с остър нож режем на триъгълници.

Печем баничките в добре загрят сач от двете страни до готовност.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: