Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с гъби и макарони

Пиле с гъби и макарони

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пиле с гъби и макарони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • сметана - 250 г заквасена
  • макарони - 1/2 пакет
  • сирене - 100 г
  • гъби - 300 г
  • лук - 2 глави червен
  • бульон - 1 кубче пилешки + 1 кубче гъбен
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци и го запържете в 2-3 с.л. олио. Гъбите и пилешките гърди се нарязват на едро и се прибавят към лука.

Когато поомекнат сложете нарязаното на кубчета сирене и разтвореното в 500 мл вода пилешки бульон. Задушете за 10 минути и прибавете сметаната.

Ястието трябва да ври докато се посгъсти. Сервирайте върху сварените в гъбения бульон макарони.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: