Начин на приготвяне
Почистените чушки нарязваме на ивици. Доматите се обелват и се нарязват на малки кубчета, а лукът на ситно.
В тиган с дебело дъно запичаме кедровите ядки /без мазнина/. Изваждаме ги и в същия тиган сипваме 3 с.л. от зехтина. В него запържваме лука и чушките. Когато зеленчуците омекнат добавяме 5 с.л. вода и доматите.
Подправяме чушките и доматите солта, чилито и щипката захар. Намаляваме котлона и варим 10 минути под похлупак.
Сваряваме макароните в подсолена вода. Внимателно ги отцеждаме и изсипваме при зеленчуците.
Разбъркваме, добавяме 1 с.л. зехтин, при нужда добавяме още подправки.
Поръсваме с кедровите ядки и сервираме.