Пълнени пиперки с юфка

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пълнени пиперки с юфка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • чушки - 1 кг
  • юфка - 500 г
  • домати - 2 домата
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • чубрица - 1 стрък
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • масло -
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изпичаме чушките. След това ги обелваме и почистваме от дръжките и семките.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Когато омекне добавяме и юфката и запържваме на силен огън за 1-2 минути.

Намаляваме котлона и заливаме с 2 1/2 ч.ч. подсолена, гореща вода. Варим юфката да готовност. Сварената юфка оставяме още 15 минути под похлупак за да поеме колкото течност и трябва и да се овкуси.

Прибавяме към нея ситно нарязания чесън, чубрицата и черния пипер и разбъркваме. С така приготвената смес пълним изпечените чушки, като във всяка слагаме по малко масло.

Покриваме напълнените чушки с колелце домат, редим в тавичка, заливаме с малко топла вода и печем в предварително загрята умерена фурна за 15 минути или до готовност.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: