Начин на приготвяне
Предварително изпичаме чушките. След това ги обелваме и почистваме от дръжките и семките.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Когато омекне добавяме и юфката и запържваме на силен огън за 1-2 минути.
Намаляваме котлона и заливаме с 2 1/2 ч.ч. подсолена, гореща вода. Варим юфката да готовност. Сварената юфка оставяме още 15 минути под похлупак за да поеме колкото течност и трябва и да се овкуси.
Прибавяме към нея ситно нарязания чесън, чубрицата и черния пипер и разбъркваме. С така приготвената смес пълним изпечените чушки, като във всяка слагаме по малко масло.
Покриваме напълнените чушки с колелце домат, редим в тавичка, заливаме с малко топла вода и печем в предварително загрята умерена фурна за 15 минути или до готовност.