Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го задушете в олиото. Добавете ориза и пържете още 3-4 минути. Налейте 1 ч.ч. гореща вода.
Кипнете сместа и оставете ориза да поеме течността, махнете от огъня и прибавете каймата, двата вида пипер, магданоз и сол.
Почистете чушките от семената, поръсете ги отвътре със сол и лимонов сок, оставете да престоят няколко мкинути, след което ги напълнете със сместа, като не ги претъпквате.
Залейте пълнените чушки с кашичка, приготвена от брашното, сол, и малко вода. Поръсете с целината и поръсете с разтопеното масло.
Печете в умерено загрята фурна около 40-тина минути, като от време на време доливате по 1-2 лъжици гореща вода. Поднесете пълнените чушки с цедено кисело мляко.