Начин на приготвяне
Почистете и нарежете на по едро копривата и спанака. Измийте много добре и ги поставете в тенджера с вряща подсолена вода.
Бланширайте за около 3-4 минути и с решетъчна лъжица изведете попарения зеленчук от водата.
В тиган нагрейте олиото и добавете ситно нарязания лук, запържете до омекване и прибавете брашното, запържете за кратко до лека промяна на цвета му.
Прибавете спанака и копривата и разбъркайте, налейте от бульона, в който сте ги попарили, и варете до леко сгъстяване на сока. Ако е нужно, добавете сол към спаначената каша.
Сервирайте кашата от коприва и спанак с парченце сирене. Вкусотия!
Зеленчуковата каша е страхотна идея за бърз обяд.