Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Селска каша от коприва

Селска каша от коприва

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Селска каша от коприва
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ех, едно време какви манджички имаше - точно като тази селска каша от коприва"

Необходими продукти

  • коприва - 1 торбичка свежи връхчета
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 5 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте копривата с няколко води. Поставете я в тенджера с вряща подсолена вода, варите за 2-3 минути, или докато омекнат връхчетата коприва.

Прецедете и запазете 1 литър от бульона. В голям тиган налейте олиото и добавете нарязаните на ситно скилидки чесън и прецедената коприва, разбъркайте и добавете брашното, запържете за кратко.

Прибавете червения пипер и разбъркайте, налейте запазения бульон, поръсете с черен пипер на вкус, джоджена и посолете, ако е нужно, селската каша.

Варите при непрекъснато бъркане, до сгъстяване на тази вкусна пролетна кашата.

После ни остава само да се насладим на нашата каша от коприва.

Много апетитна и полезна селска каша от коприва!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: