Начин на приготвяне
Почистете и измийте копривата с няколко води. Поставете я в тенджера с вряща подсолена вода, варите за 2-3 минути, или докато омекнат връхчетата коприва.
Прецедете и запазете 1 литър от бульона. В голям тиган налейте олиото и добавете нарязаните на ситно скилидки чесън и прецедената коприва, разбъркайте и добавете брашното, запържете за кратко.
Прибавете червения пипер и разбъркайте, налейте запазения бульон, поръсете с черен пипер на вкус, джоджена и посолете, ако е нужно, селската каша.
Варите при непрекъснато бъркане, до сгъстяване на тази вкусна пролетна кашата.
После ни остава само да се насладим на нашата каша от коприва.
Много апетитна и полезна селска каша от коприва!