Новогодишен Сач

Новогодишен Сач
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Новогодишен сач, пълен с различни вкусотийки, които всеки с нетърпение очаква да опита"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 бр. гърди
  • чушки - по 1/2 бр. зелена, червена, жълта
  • печурки - 8 бр.
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - суха или прясна
  • зехтин - 3 с.л.
  • кашкавал - шепа настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки хапки.

Обелете гъбите и нарежете на парчета, а лука на полумесеци.

Чушките нарежете също на парчета. Сложете всичко в голяма купа.

Добавете зехтина, солта, черния пипер и мащерката. Разбъркайте всичко много добре.

Прехвърлете в сача и сложете в студена фурна на 150 градуса за около половин час.

Намалете след това на 180 и печете около 1.5 часа.

Поръсете с кашкавала, изчакайте да се разтопи и извадете сача.

Сервирайте веднага, докато е топъл.

Ако обичате люто, може да сложите и едно люто чушле в новогодишния сач.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: