Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Традиционно пиле с ориз

Традиционно пиле с ориз

ЗориЗори
Новак
1715465k
Традиционно пиле с ориз
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Задължително е поне веднъж месечно на всяка трапеза да присъства традиционното пиле с ориз"

Необходими продукти

  • чесън - 2 скилидки, наситнен
  • пилешко месо - 700 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • моркови - 2 бр. наситнени
  • вода - 3 ч.ч. гореща
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • чушки - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете на дребни късчета пилешкото месо. Запържете в дълбок тиган за пет минути от двете страни. Прехвърлете в тава посолете и добавете черен пипер.

В същия съд запържете нарязаните лук, чесън, моркови и чушка. Добавете ориза, предварително накиснат и отцеден от водата. Запържете до прозрачност.

Добавете 3 ч.ч. вода, разбъркайте и поръсете с магданоз. Прехвърлете в тавата, отгоре сложете месото.

Печете пилешкото с ориз за около 50 минути на 180 градуса.

Насладете се на това традиционно пиле с ориз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: