Начин на приготвяне
Нарежете на порции пилето и го сложете в тенджера. Залейте със студена вода и посолете, варете пилето до готовност.
Моркова обелете и нарежете на шайби, лука наситнете.
Загрейте олиото в тиган и запържете до омекване нарязаните зеленчуци. Добавете предварително измития ориз и нарязаните картофи, пържете още 3-4 минути.
Сипете доматения сок и пържете до изпаряване на течността.
В тава сложете на дъното от пържените зеленчуци. Овкусете с подправките и отгоре наредете порциите пилешко. Налейте 4 чаши от бульона, в който варихте пилето, ако е необходимо овксуете с още сол.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете ориза за 40 минути или до пълна готовност.
Изключете фурната и оставете да престои вътре още 10-тина минути.
Пилето с картофи и ориз е готово.