Ориз на тиган с пиле

редакция:
Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Ориз на тиган с пиле
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Питателно ястие за шампиони - ориз с пиле, който ще ви даде сили за победа."

Необходими продукти

  • олио - 2 с.л
  • лук - 1/2 глава
  • пилешки гърди - 1 голямо парче
  • чесън - 1 скилидка смляна
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пилешки бульон - 2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган слагаме 1 супена лъжица олио и оставяме да се загрее.

След като е готово, добавяме лука. Оставяме така да се готви за 5 минути. Добавяме ориза и разбъркваме докато стане стъклен.

Предварително сваряваме пилешкото и накъсваме или нарязваме на хапки.

Към ориза добавяме чесъна и бъркаме още 30 секунди.

Добавяме месото и другата лъжица олио и разбъркваме добре.

Изливаме бульона и овкусяваме със солта, универсална подправка и оставяме да заври. Ако нямате универсална подправка, сложете чубрица и черен пипер.

Покриваме тигана и оставяме да се готви до готовност на ориза.

Ако рецептата ти харесва, опитай и класическото пиле с ориз или този разкошен славянски гювеч.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не разбирам в коя стъпка се слага ориза ?
06.12.2024 18:45
1
Покажи всички подкоментари