Начин на приготвяне
Предварително сложете ориза в съд със студена вода. Оставете го да се накисне поне час. След това го прецедете и измийте старателно под течаща вода, докато водата не стане бистра.
Лукът и морковът се почистват и обелват.
Лукът се нарязва на ситно, а морковът се настъргва на ренде.
В тиган сложете 4 супени лъжички олио и загрейте на котлона.
Прибавете нарязаните зеленчуци и разбъркайте. Оставете ги за около пет-шест минути да се задушат и омекнат.
Тогава прибавете и ориза, разбъркайте много добре. Оставете на среден огън, докато оризът не започне да става леко прозрачен.
Докато добавете един литър вряла вода. Разбъркайте и оставете да се готви оризът. Щом водата се поеме и оризът на тиган е вече сварен, подправете със сол на вкус.
Разбъркайте, за да овкуси навсякъде.
В отделна купа разбийте с лъжица яйцата. Изсипете ги към ориза и бъркайте, докато яйцата не се сготвят за вашия вкусен обяд - ориз на тиган с яйца.