Ориз на тиган с яйца

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Ориз на тиган с яйца
Снимка: Аника Войт
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • ориз - 400 г
  • лук - 1 глава стар лук
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сложете ориза в съд със студена вода. Оставете го да се накисне поне час. След това го прецедете и измийте старателно под течаща вода, докато водата не стане бистра.

Лукът и морковът се почистват и обелват.

Лукът се нарязва на ситно, а морковът се настъргва на ренде.

В тиган сложете 4 супени лъжички олио и загрейте на котлона.

Прибавете нарязаните зеленчуци и разбъркайте. Оставете ги за около пет-шест минути да се задушат и омекнат.

Тогава прибавете и ориза, разбъркайте много добре. Оставете на среден огън, докато оризът не започне да става леко прозрачен.

Докато добавете един литър вряла вода. Разбъркайте и оставете да се готви оризът. Щом водата се поеме и оризът на тиган е вече сварен, подправете със сол на вкус.

Разбъркайте, за да овкуси навсякъде.

В отделна купа разбийте с лъжица яйцата. Изсипете ги към ориза и бъркайте, докато яйцата не се сготвят за вашия вкусен обяд - ориз на тиган с яйца.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: