Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Картофена яхния с варена наденица

Картофена яхния с варена наденица

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Картофена яхния с варена наденица
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
23/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вкусотия за гладници - картофена яхния с наденица"

Необходими Продукти

  • наденица - 3 бр. варена
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. зелени
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 800 г
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • захар - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофена яхния с варена наденица - семпло, но вкусно ястие.

Варената наденица се нарязва на колелца и се слага в тенджера със загрято олио да се запържи. Като покафенее леко, се изважда и на нейно място се слагат нарязаните на дребно лук, чесън, зелена чушка и моркови на колелца.

Налива се много малко вода и се оставят зеленчуците да се задушат. След като омекнат, се прибавят нарязаните на средно големи парчета картофи.

Прибавят се също сол на вкус, брашно, червен пипер, смлени домати и малко захар. Зеленчуците се разбъркват, след което в тенджерата се налива топла вода колкото да покрие картофите.

Картофената яхния се оставя да се готви на умерена температура. Когато картофите са почти уврели, се прибавя пържената наденица, чубрица и смлян черен пипер. Яхнията с наденица се сервира поръсена с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: