Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Варена наденица с фасул по римски

Варена наденица с фасул по римски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Варена наденица с фасул по римски1 / 2
16/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Когато си в Рим, да не забравиш да опиташ от вълшебната варена наденица с фасул по римски"

Необходими Продукти

  • боб - 250 г
  • домати - 5 - 6 бр.
  • наденица - 5 бр. по избор
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 2 стръка
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • масло
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете фасула във вода и 1 щипка сода бикарбонат. На следващия ден отцедете боба. Запържете в сгорещено олио и малко масло нарязаните морков и лук.

След като се позачервят добавете нарязаните домати и след няколко минути сипете боба.

Залейте с топла вода, сложете капак и оставете да къкри на бавен огън около 3 часа. От време на време проверявайте ястието да не остане без вода. Посолете към края.

Междувременно разцепете надениците и ги сварете. Добавете ги към боба и след като се смесят добре ароматите махнете от котлона.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: