Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Вкусен зрял фасул с македонска наденица по селски

Вкусен зрял фасул с македонска наденица по селски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3371k283
Вкусен зрял фасул с македонска наденица по селски1 / 2
05/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
220 мин.
Порции
6
"Да хапнем и да пийнем с една хубава селска гозба - наздраве с този фасул с наденица"

Необходими Продукти

  • македонска наденица - 1 кг
  • зрял фасул - 2 ч.ч.
  • свинска мас - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 бр. кромид
  • праз - 1/2 стрък
  • домати - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен - 4 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула в подсолена вода. След 2-3 часа изхвърляме водата, изплакваме фасула и отново заливаме със студена вода. Сваряваме фасула заедно с дребно нарязания морков и част от ситно нарязания кромид лук.

Нарязваме на късчета македонската наденица и я задушаваме заедно с останалия дребно нарязан кромид лук в мазнината и малко вода. Когато кромидът омекне, прибавяме част от доматите, предварително настъргани на ренде.

След 5-6 минути слагаме червения и черния пипер и заливаме наденицата с отварата от сварения фасул. Като заври, посоляваме и варим до пълно омекване.

След това изсипваме наденицата с фасула в тавичка, прибавяме останалите домати и ситно нарязания праз и запичаме ястието около 10-15 минути.

Изваждаме от фурната готовия и вкусен зрял фасул с македонска наденица по селски и го поръсваме с дребно нарязания джоджен.

Да ви е сладко с този боб на фурна по селски!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: