Начин на приготвяне
Накисваме фасула в подсолена вода. След 2-3 часа изхвърляме водата, изплакваме фасула и отново заливаме със студена вода. Сваряваме фасула заедно с дребно нарязания морков и част от ситно нарязания кромид лук.
Нарязваме на късчета македонската наденица и я задушаваме заедно с останалия дребно нарязан кромид лук в мазнината и малко вода. Когато кромидът омекне, прибавяме част от доматите, предварително настъргани на ренде.
След 5-6 минути слагаме червения и черния пипер и заливаме наденицата с отварата от сварения фасул. Като заври, посоляваме и варим до пълно омекване.
След това изсипваме наденицата с фасула в тавичка, прибавяме останалите домати и ситно нарязания праз и запичаме ястието около 10-15 минути.
Изваждаме от фурната готовия и вкусен зрял фасул с македонска наденица по селски и го поръсваме с дребно нарязания джоджен.
Да ви е сладко с този боб на фурна по селски!