Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Домашна наденица»Домашна македонска наденица

Домашна македонска наденица

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Домашна македонска наденица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Най-добрата рецепта за македонска наденица, която няма как да не споделим с вас"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • праз - 3 стръка
  • люти чушки - 3 бр.
  • свински черва - за пълнене
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцваме месото с остър сатър на по-едро и го разбъркваме със ситно нарязания праз, предварително запържен в олиото.

Добавяме нарязаните на дребно люти чушки, солта и черния пипер, отново разбъркваме.

Пълним сместа в добре измитите свински черва.

Връзваме получените наденици и ги сушим до готовност на проветливо място, окачени и най-добре покрити с вестник.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: