Начин на приготвяне
Картофена яхния с варена наденица - семпло, но вкусно ястие.
Варената наденица се нарязва на колелца и се слага в тенджера със загрято олио да се запържи. Като покафенее леко, се изважда и на нейно място се слагат нарязаните на дребно лук, чесън, зелена чушка и моркови на колелца.
Налива се много малко вода и се оставят зеленчуците да се задушат. След като омекнат, се прибавят нарязаните на средно големи парчета картофи.
Прибавят се също сол на вкус, брашно, червен пипер, смлени домати и малко захар. Зеленчуците се разбъркват, след което в тенджерата се налива топла вода колкото да покрие картофите.
Картофената яхния се оставя да се готви на умерена температура. Когато картофите са почти уврели, се прибавя пържената наденица, чубрица и смлян черен пипер. Яхнията с наденица се сервира поръсена с нарязан на дребно пресен магданоз.