Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния с праз наденица и сини сливи

Яхния с праз наденица и сини сливи

Яхния с праз наденица и сини сливи
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Сините сливи са страхотно допълнение към тази яхния"

Необходими продукти

  • наденица - 2 бр. сурова
  • праз - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сушени сливи - 15 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • сол
  • чубрица
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наденицата се нарязва на колелца и се запържва в олиото.

Изважда се и в същата мазнина се запържва празът, нарязан на полумесеци.

Чесънът се нарязва и се прибавя към праза.

Като поомекне празът се прибавя червеният пипер и останалите подправки.

Прибавяме сините сливи, наливаме вода, разбъркваме и варим селската яхния, докато се свари празът.

Добавяме наденицата и варим още няколко минутки. Разтваряме брашното с малко вода да стане на каша и сгъстяваме яхнийката.

Варим празената яхния 2-3 мин и отстраняваме от огъня.

Поръсваме яхнията с праз наденица и сини сливи с пресен магданоз и сервираме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: