Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Яхния»Яхния от агнешко месо със сини сливи

Яхния от агнешко месо със сини сливи

Яхния от агнешко месо със сини сливи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 750 г плешка
  • сини сливи - 2 ч.ч. сушени
  • лук - 5 глави кромид
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1 к.ч. растително
  • масло - 30 г краве
  • бульон - 3 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • червен пипер - на вкус
  • захар - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте с хладката вода почистеното, измито и нарязано на парчета агнешко месо, посолете и варете до полуготовност.

Извадете месото от бульона, подсушете го и го запържете в горещото олио.

Отстранете запърженото месо и в същата мазнина задушете нарязания на дребно лук, поръсете с червения пипер и добавете предварително накиснатите и нарязани сини сливи без костилките.

Разбъркайте сместа, налейте бульона от месото и останалата топла вода, варете до полуомекване на сливите и прибавете месото, захарта и солта.

Варете яхнията на тих огън и малко преди да е готова, сипете разтвореното в малко сос брашно и маслото.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: