Пилешки паприкаш

IlariaIlaria
Новак
59762531
Пилешки паприкаш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пиле - 1 кг
  • лук - 1 голяма глава
  • брашно - 2 1/2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вегета - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото месо и лука в тенджера, залейте с олиото и покрийте с вода. Задушете за 30-тина минути на умерен огън.

Разбийте брашното, вегетата и червения пипер в малко вода и кога месото омекне напълно, прибавете сместа.

Посолете и разбъркайте, а когато започне да ври, долейте още малко вода, ако паприкашът не е достатъчно рядък. Оставете ястието с пилешко да поври още малко, като от време на време разбърквате пилешката манджа.

Готовия пилешки паприкаш сервирайте със селска питка.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: