Начин на приготвяне
Преди да сготвим яхнията с пилешки гърди и зелен фасул, сипваме вода в две тенджерки. В първата тенджера поставяме пилешките гърди, а във втората зеления фасул. Готвим гърдите до цялостно сваряване и бланшираме фасула.
В тенджера сипваме няколко капки олио. Добавяме почистените, измити и нарязани на дребно чесън, кромид лук и моркови. Запържваме в сгорещената мазнина. Щом лукът промени цвета си до златисто, добавяме зеления фасул (може да се използва фасул от консерва), добавяме доматената консерва и сипваме вода, около 1/1.5 л.
След като нашата пилешка яхния започне да завира, добавяме накъсаното пилешко месо и овкусяваме. Оставяме яхнията на котлона и готвим до желаната гъстота.