Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния с пилешки гърди и зелен фасул

Яхния с пилешки гърди и зелен фасул

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Яхния с пилешки гърди и зелен фасул
Снимка: Неделина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"И когато ни се дояде нещо вкусно, винаги отваряме тефтера на баба с яхниите"

Необходими продукти

  • зелен фасул - 600 г
  • моркови - 3 средни броя
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • пилешки гърди - 1 бр.
  • домати - 250 г от консерва
  • магданоз - сух
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да сготвим яхнията с пилешки гърди и зелен фасул, сипваме вода в две тенджерки. В първата тенджера поставяме пилешките гърди, а във втората зеления фасул. Готвим гърдите до цялостно сваряване и бланшираме фасула.

В тенджера сипваме няколко капки олио. Добавяме почистените, измити и нарязани на дребно чесън, кромид лук и моркови. Запържваме в сгорещената мазнина. Щом лукът промени цвета си до златисто, добавяме зеления фасул (може да се използва фасул от консерва), добавяме доматената консерва и сипваме вода, около 1/1.5 л.

След като нашата пилешка яхния започне да завира, добавяме накъсаното пилешко месо и овкусяваме. Оставяме яхнията на котлона и готвим до желаната гъстота.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: