Начин на приготвяне
Първото, което правим, е да си измием много добре самия заек и да си го разфасоваме на порции.
Всички порции овалваме в брашно, към което добавяме червения пипер и чубрицата.
Слагаме си тиган и затопляме олиото, след което запържваме по минута-две от двете страни, колкото да се запечатат.
След като са готови мръвките, в същата мазнина запържваме нарязаните зеленчуци лук, чесън, чушка, картоф и морков.
След като се позапържат, добавяме виното, като изчакваме да се изпари, и след това 1 с.л. брашното, като го позапържваме.
Накрая прибавяме доматите, подправките и връщаме месото в тенджерата.
Водата доливаме до степен да се покрие, подправяме на сол и оставяме да къкри за около час-час и 20 минути.
От време на време разбъркваме заешката яхния лекичко, за да не се разпадне месото.
Сервираме, докато е още топла яхнията от див заек.