Начин на приготвяне
Заешкото месо го измиваме много добре под течаща вода, като след това подсушаваме и го нарязваме на парчета.
В дълбок съд си поставяме всички продукти за маринатата за заешко. Разбъркваме добре и поставяме порциите.
Предварително сме си нарязали магданоза и целината и тях добавяме в марината.
Оставяме да престои месото за 4-5 часа, за да може да се овкуси хубаво.
През това време нарязваме морковите, лука, чесъна на парчета.
Картофите обелваме, измиваме добре и нарязваме на по едри парчета.
Приготвяме си гювеча, като поставяме картофите, морковите, лука и подправките, както и шепата маслини.
Разбъркваме ги добре, като предварително сме посолили.
Заешкото месо сме махнали от марината и в тиган изпържваме добре.
Преди да наредим отгоре, поставяме бучки масло между картофите, чак тогава подреждаме заешкото.
Поръсваме малко сол върху месото и сипваме бялото вино и една чаена чаша вода.
Захлупваме заека в гювеч, слагаме да се пече в умерена фурна до готовност на месото.
Когато е готово, премахваме капака и запичаме заека с картофи и моркови в гювеч.