Заешко с грах в тенджера

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Заешко с грах в тенджера
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Ако отдавна не сте готвили любимото заешко, съветът ни е да го направите съвсем скоро и то по тази рецепта"

Необходими продукти

  • заек - 1/2 нарязан на парчета
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • грах - 500 г замразен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • магданоз
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете заешкото в тенджера, добавете зехтина и задушете за 10-15 мин. на слаб котлон. Добавете виното, чесъна и лука, нарязани на ситно.

Сипете 1 ч.ч. топла вода, сложете капак и задушете заешкото. Когато е почти готово, прибавете граха и подправките заедно с нарязан на дребно магданоз.

Отново сложете капак и гответе заешката яхния още десет мин.

Сложете доматеното пюре и доматите, наситнени. След 5 мин. дръпнете заешкото с грах от котлона.

Сервирайте заешкото с грах в тенджера с магданоз, поръсен отгоре.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: