Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния с грах и картофи в тенджера под налягане

Яхния с грах и картофи в тенджера под налягане

Яхния с грах и картофи в тенджера под налягане
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • грах - 250 г от буркан или замразен
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 1/2 бр. или 2 с.л. доматено пюре
  • червен пипер
  • черен пипер
  • копър
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци и чесънът се нарязват на дребно и се задушават в тенджерата 3-4 мин. Добавя се доматеното пюре.

Картофите се обелват и се нарязват на по-едри кубчета и те се добавят към задушените зеленчуци.

Поръсва се с червения пипер.

Налива се вода, да се покрият съставките.

Тенджерата под налягане се затваря по указанията и яхнията се вари 15 мин.

След изключването се остава да изпусне парата и тогава се отваря.

Поръсва се с нарязан копър и черен пипер.

Вкусната яхния с грах и картофи в тенджера под налягане е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: