Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешко варено»Телешка супа с картофи и моркови в тенджера под налягане

Телешка супа с картофи и моркови в тенджера под налягане

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2119388984
Телешка супа с картофи и моркови в тенджера под налягане
Снимка: Чародейката
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Телешка супа с картофи и моркови в тенджера под налягане се овкусява със сол и лют пипер на вкус и се поднася гореща."

Необходими продукти

  • телешко - 450 г
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 45 г
  • сол - 1 к.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 5 зърна
  • картофи - 8 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушка - 1 бр., червена
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 3 с.л. ситно нарязан
  • сол - на вкус
  • лют червен пипер - по желание едро смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се измива и отцежда, нарязва се на порционни парчета.

Олиото и маслото се загряват направо в тенджерата, добавя се телешкото и се запържва при непрекъснато бъркане, докато си промени цвета.

Налива се към телешкото месо 1 литър вряща вода, малко сол, черен пипер, бахар и дафиновия лист.

Добавят се обелените и нарязани на едро картофи и моркови, наситнените, чушка, лук и чесън, ако се наложи се налива допълнително гореща вода, тя трябва да покрива 3-4 пръста продуктите.

Тенджерата се затваря херметически с капака и щом налягането се вдигне и парата започне да свисти, температурата на котлона се намалява и се засичат 30 минути.

След като времето за готвене изтече, котлонът се изключва, изчаква се налягането да падне, за да се отвори тенджерата безопасно и ароматната телешка супа се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Телешка супа с картофи и моркови в тенджера под налягане се овкусява се със сол и лют пиер на вкус и се поднася гореща.

Добър апетит!

Вижте още как да приготвите перфектно телешко печено или пък си сгответе телешки шишчета.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: