Начин на приготвяне
Сварете месото в подсолена вода. Извадете го от бульона и го обезкостете. Прецедете бульона през сито. Отделете 200 мл, а в останалия бульон добавете ситно нарязания лук.
Настържете морковите на ситно ренде, а картофите нарежете на дребни кубчета и ги сложете в бульона да се варят. Добавете ситно нарязаните чушки и обелените и нарязаните домати.
В отделен съд запържете брашното в сгорещеното олио и добавете доматеното пюре. Сипете отделения бульон, изчакайте да заври и добавете към супата.
Когато всичко се свари добре, прибавете месото и отстранете супата от огъня. Подправете с кимион, лимонов сок и счукания чесън. При сервирането на всяка порция слагайте по 1 с.л. сметана.