Бистра телешка супа

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Бистра телешка супа
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 - 600 г
  • картофи - 400 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист
  • бахар
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се нарязва на кубчета и се сварява.

Имайте предвид, че телешкото увира трудно.

За по-бързо сваряване може да използвате тенджера под налягане, като преди това съвсем леко запържете месото.

Полученият бульон се прецежда и към него се добавят свареното месо, нарязаните на едро зеленчуци и подправките (дафинов лист, сол, черен пипер, бахар).

Телешката супа се оставя да ври на слаб огън до готовност на всички зеленчуци, след което се поръсва с магданоз.

Поднася се бистрата телешка супа с резен лимон или с оцет със счукан чесън.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: