Бистра картофена супа

Бистра картофена супа
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Една топла супичка чудесно би се вписала в днешното ви меню"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в подсолена вода и се слагат на котлона да се варят. В тенджерата се слага сол и малко олио.

След около десет минути се прибавят обелените и нарязани на средно големи парчета картофи.

В супата се пуска целият домат, кубчето бульон (стрито на прах) и фидето. Супата е готова, щом се сварят картофите и пастата.

Доматът се изважда, отстранява се люспата му и се нарязва или намачква да стане на каша, след което се връща в тенджерата.

Накрая се прибавят смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: