Ezine.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Воденичарска картофена супа

Воденичарска картофена супа

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131
Воденичарска картофена супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Картофената супа от нас, крутоните от вас"

Необходими продукти

  • картофи - 5 бр.
  • праз - 2 стръка
  • магданоз - 1 връзка
  • олио
  • сол
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи измиваме много добре, нарязваме на едро и сваряваме до омекване. Отцеждаме картофите от бульона, като заделяме част от него.

Картофите пасираме, добавяме праз, който предварително сме запържили леко, наливаме прясно мляко.

Ако искаме картофената супа да е по-рядка, разреждаме с част от бульона от варенето. Поръсваме със сол и червен пипер. Завираме кремсупата за за още 5-10 минути, след което тя е готова.

По желание може да поднесем нашата воденичарска картофена супа с домашни крутони.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: