Бистра телешка чорба

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Бистра телешка чорба
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Който обича телешка чорбичка, много ще се зарадва на тази"

Необходими продукти

  • телешко месо - 400 г с кост
  • картофи - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • селъри - 1 стрък
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер - 1 с.л. зърна
  • бахар - 2 - 3 зрънца
  • естрагон - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете телешкото месо в тенджера, налейте вода и кипнете. Оберете пяната с решетъчна лъжица, посолете на вкус, добавете бахара и 1 с.л. зърна черен пипер.

Захлупете тенджерата и сварете месото. Когато е почти готово извадете и нарежете на малки парчета.

Върнете ги в тенджерата и добавете нарязаните на кубчета картофи и моркови, нарязания лук и целина. Довършете готвенето на телешката супа до омекването на зеленчуците.

Готовата бистра телешка супа подправете със струйка зехтин и щипка естрагон.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: