Начин на приготвяне
Телешкото месо се поставя в тенджера под налягане. Залива се с литър и половина студена вода и се посолява.
Лукът, морковът и целината се нарязват на дребно и заедно с дафиновите листа се добавят към месото. Тенджерата се затваря и се вари под налягане 30 минути.
Свареното месо, заедно със зеленчуците и бульона, се прехвърля в обикновена тенджера. Киселото зеле се нарязва на тънки ивици, сипва се при месото и всичко ври още 10 минути. Ако е необходимо, се посолява.
Олиото за запръжката се загрява в дълбок тиган, ръси се брашното и се запържва до златисто, като се бърка. Подправя се с наситнения чесън, червения пипер и вегета. Доливат се 500 мл гореща вода и се разбърква.
Телешкото месо се изваждат от тенджерата, реже се на ситно и се връща обратно. Запръжката се сипва в тенджерата, разбърква се, чорбата ври още 3-4 минути и е готова за сервиране.