Начин на приготвяне
Измийте месото и го нарежете на едри парчета - ако има кокали, добавете и тях в голяма тенджера. Добавете зърната черен пипер, сол и налейте 2500 мл студена вода.
Варете на бавен огън докато месото се свари напълно. Отделете кокалите от месото, а бульона прецедете. Върнете чорбата и месото на огъня.
Нарежете на кубчета целината, лука, чушките, картофите и морковите. Сипете ги в курбана и варете още 20-30 минути.
След това прибавете разреденото с малко вода доматено пюре (или обелени и нарязани на ситно домати). Варете още 10-тина минути.
Преди да свалите чорбата от огъня, овкусете със сол и пипер. Поръсете с листа целина, чесън и магданоз, накрая добавете и стритите люти чушлета.
Бистрата Свинска Курбан Чорба е готова.