Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Бистра Свинска Курбан Чорба

Бистра Свинска Курбан Чорба

ЗориЗори
Новак
1715465k
Бистра Свинска Курбан Чорба
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 килограм (не тлъсто)
  • лук - 2 глави
  • целина - 1 глава
  • доматено пюре - 2 с.л. или 2 средни домата
  • моркови - 2
  • сухи чушки - 2 - 3 червени
  • картофи - 3 - 4
  • люти чушки - 2 сухи
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 1 к. ч.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на едри парчета - ако има кокали, добавете и тях в голяма тенджера. Добавете зърната черен пипер, сол и налейте 2500 мл студена вода.

Варете на бавен огън докато месото се свари напълно. Отделете кокалите от месото, а бульона прецедете. Върнете чорбата и месото на огъня.

Нарежете на кубчета целината, лука, чушките, картофите и морковите. Сипете ги в курбана и варете още 20-30 минути.

След това прибавете разреденото с малко вода доматено пюре (или обелени и нарязани на ситно домати). Варете още 10-тина минути.

Преди да свалите чорбата от огъня, овкусете със сол и пипер. Поръсете с листа целина, чесън и магданоз, накрая добавете и стритите люти чушлета.

Бистрата Свинска Курбан Чорба е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: