Начин на приготвяне
Сварете дроба, сърцето цели, след което извадете от водата, охладете и нарежете на парченца. Сварете свинските дреболии и месото в 3 л вода, като по време на варенето отпенвайте отгоре.
Свинското месо се вари с черен пипер на зърна, дафинов лист и сол. Когато е почти готово, добавете в тенджерата скълцания лук, целина, моркови и чушки.
Варете супата половин час и прибавете ориза, дреболиите и нарязаните кубчета картофи.
Към сварената супа, докато е вряла, през цедка добавете разбитите яйца и разбъркайте.
Направете в отделен съд запръжка от олиото и червен пипер и разредете запръжката с чорбата, като след това сипете всички към супата.
Финално поръсете свинския курбан със скълцан магданоз и е готов за поднасяне.