Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Каракачанска агнешка курбан-чорба

Каракачанска агнешка курбан-чорба

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k225
10/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 250 г
  • агнешки дреболии - 100 г
  • зелен лук - 6 стръка
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • краве масло - 60 г
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 3 стръка
  • лимони - 1/2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на дребни парчета и заедно с агнешките дреболии (без черния дроб) заливаме със студена вода, слагаме на силен огън да заври.

Премахваме пяната, посоляваме и оставяме да ври на тих огън. Когато месото е почти готово, прибавяме нарязаните на дребно домати, лука, пиперките и черния дроб, както и почистения ориз.

След като месото и зеленчуците омекнат напълно, прибавяме на тънка струя размитото във вода брашно.

Варим още 5 минути и застройваме супата с леко разбитото яйце, което пускаме през гевгир, като не бъркаме нашата агнешка супа, а само леко разклащаме тенджерата, за да се пресече яйцето на сравнително едри пресечки, без да се размъти бульонът.

Отстраняваме готовата Каракачанска агнешка курбан-чорба от огъня, подправяме с маслото, черния пипер и лимоновия сок и поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Вкусна и ароматна курбан чорба!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: