Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Бистра чорба от пангасиус

Бистра чорба от пангасиус

Бистра чорба от пангасиус
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. Малка
  • пангасиус - 400 г
  • картофи - 2 бр.
  • ориз - 3/4 к.ч.
  • домати - 6 с.л. смлени
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • девесил - 1 с.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • целина - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и слагат в подсолена вода.

В тенджерата се налива малко олио и след като заври водата, се прибавя нарязаното на малки парченца филе от пангасиус.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи кубчета, след което се прибавят в чорбата заедно с измитият ориз.

Малко преди готовност на картофите и ориза се прибавят доматите (ситно нарязани или смлени ) сухите подправки - девесил, мащерка и целина.

Разбира се, е най-добре подправките да са пресни, но при липса на такива се използват сушени. Накрая готовата рибена супа се овкусява със смлян черен пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: