Начин на приготвяне
Морковите и една глава лук се режат на половинки и се запичат на сух тиган около 6 минути. Добавят се в зеленчуковия бульон и се варят 30 минути. Добавя се дафиновият лист и солта.
Останалият лук се реже на ситно. Гъбите се режат на дребно. Лукът и гъбите се запържват в 1 супена лъжица масло.
В тавичка, намазана с масло, се слага гъбената смес, отгоре се подрежда рибата и се поръсва със сол. Шампанското се добавя в тавичката и всичко се покрива с фолио.
Пече се 10 минути на 210 градуса. Сосът от печенето се слага в тенджерка и се вари на силен огън, докато две трети от течността не се изпарят.
Добавя се останалото масло. Ястието се сервира, като рибата се слага в чиния, до нея се слага от гъбената смес и всичко се полива със соса. Поднася се с гарнитура от сварен и овкусен ориз.