Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паниран пангасиус с корнфлейкс

Паниран пангасиус с корнфлейкс

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Паниран пангасиус с корнфлейкс
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • пангасиус - 1 кг замразен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • панировка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • корнфлекс - 200 г натурален
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително размразете рибата. По възможност оставете това да се случи бавно, на стайна темепратура.

Щом рибата омекне се овкусява от двете страни със сол и черен пипер на вкус. Нарязва се на порции и се оставя на страни.

Подготвяме си и сместа за паниране на рибата.

Ще са ни необходими три отделни дълбоки чинии. В първата разбиваме на пяна яйцата, втората се слага брашното, а в третата натрошен натурален корнфлекс.

Аз го натрошават с ръце, но ако искате използвайте за ваше улеснение хаванче или дори кухненски блендер.

Загряваме тиган с доволно количество мазнина (олио).

Рибните филета първо потапяне в брашно, след това е ред на яйцето и накрая в натрошения корнфлекс. Притиска ме леко с ръце, за да залепне добре.

Пържим пангасиуса от двете страни до златисто.

Панираният пангасиус с корнфлейкс е много вкусен като основно ястие или бирено мезе.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: