Начин на приготвяне
Разбийте кравето масло с 1/2 ч.ч. захар и добавете течната сметана при непрекъснато разбиване. Сипете едро смления шоколадов корнфлейкс и разбъркайте добре. Разстелете сместа по дъното на намаслена форма с откопаващи се страни и сложете в хладилник да стегне.
Разбийте Маскарпонето с 1 ч.ч. захар докато се получи гладък крем и добавете при непрекъснато разбиване заквасената сметана, киселото мляко и ванилията. Накрая бъркайте с бъркалка до хомогенизиране и сипете 2/3 сместа върху блата във формата.
Отгоре подредете половината от плодовете. Над тях разпределете овесените ядки или мюсли, стафидите, останалата 1/3 от крема и пак подредете плодове, поръсете с останалия корнфлейкса или направете украса по желание. Приберете формата за няколко часа в хладилник, а най-добре за 1 нощ.
След това внимателно освободете от формата и поднесете, нарязан на парчета.